DZIĘKUJEMY ZA UDZIAŁ! DO ZOBACZENIA NA KOLEJNEJ KONFERENCJI!
250
uczestników
11
prelegentów
Duża
dawka wiedzy
Byliście z nami?
Śledź nasze profile w social mediach i sprawdź, jak wyglądał cały event!
I KONFERENCJA Dietetyczne Konfrontacje 30 listopada 2019, Warszawa Dziękujemy za udział!
I Konferencja Dietetyczne Konfrontacje 30 listopada 2019, Warszawa HARMONOGRAM

O konferencji

Konferencja Dietetyczne Konfrontacje jest wydarzeniem skierowanym do dietetyków oraz osób zajmujących się żywieniem. Specjaliści wybranych dziedzin skonfrontują tam swoje podejścia dotyczące dietoterapii.
Tylko na naszej Konferencji czekają na Ciebie 2 panele dyskusyjne z 6 wykładami, podczas których uzyskasz rzetelną wiedzę od doświadczonych ekspertów. Ponadto weźmiesz udział w DEBACIE nt. regulacji zawodu dietetyka oraz zdobędziesz cenne umiejętności podczas praktycznego warsztatu.

TA KONFERENCJA JEST DLA CIEBIE, JEŚLI CHCESZ:

  • Uzyskać rzetelną wiedzę
  • Wykreować swoje własne zdanie na poruszane tematy
  • Zdobyć umiejętności podczas praktycznego warsztatu
  • Wziąć czynny udział w merytorycznej dyskusji
  • Uzyskać odpowiedzi na nurtujące pytania

Bilety

Ciesz się uczestnictwem w DK2019!

1
Wybierz bilet
2
Szczegóły zamówienia
3
Podsumowanie
4
Twój bilet

STANDARD

349
PLN/NETTO
Udział w 6 wykładach, 3 debatach oraz warsztacie Imienny certyfikat uczestnictwa w Konferencji Imienny certyfikat uczestnictwa w Warsztacie podpisany przez prelegenta Bon zniżkowy do wykorzystania na program Kcalmar.pro (50zł) Zestaw uczestnika (teczka, notes, długopis, imienny identyfikator) Lunch Welcome pack STANDARD Dostępy do nagrań z 6 wykładów, 3 debat oraz warsztatu E-certyfikat potwierdzający udział w Konferencji Dostęp do 2 wybranych szkoleń online z pierwszego półrocza z Cyklu IEŻ 2019 (wartość 338 zł netto) Dostęp do strefy VIP w pierwszych rzędach Najnowszy egzemplarz czasopisma Hipoalergiczni Udział w afterparty

VIP

499
PLN/NETTO
Udział w 6 wykładach, 3 debatach oraz warsztacie Imienny certyfikat uczestnictwa w Konferencji Imienny certyfikat uczestnictwa w Warsztacie podpisany przez prelegenta Bon zniżkowy do wykorzystania na program Kcalmar.pro (150zł) Zestaw uczestnika (teczka, notes, długopis, imienny identyfikator) Lunch Welcome pack VIP Dostępy do nagrań z 6 wykładów, 3 debat oraz warsztatu E-certyfikat potwierdzający udział w Konferencji Dostęp do 2 wybranych szkoleń online z pierwszego półrocza z Cyklu IEŻ 2019 (wartość 338 zł netto) Dostęp do strefy VIP w pierwszych rzędach Najnowszy egzemplarz czasopisma Hipoalergiczni Udział w afterparty

Prelegenci

  • prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska ZOBACZ
  • dr n. med. Mirosława Gałęcka ZOBACZ
  • dr n. o zdr. Hanna Stolińska-Fiedorowicz ZOBACZ
  • dr n. o zdr. Wanda Baltaza ZOBACZ
  • Paulina Ihnatowicz ZOBACZ
  • Małgorzata Słoma-Krześlak ZOBACZ
  • Monika Kroenke ZOBACZ
  • Żaneta Geltz ZOBACZ
  • Bartłomiej Pomorski ZOBACZ
  • dr hab. Ewa Lange
  • Urszula Somow

Goście specjalni

  • dr n. farm. Magdalena Obrzut
  • dr Justyna Bylinowska
  • dr Anna Fabisiak
  • dr Dominika Mazurek
  • Monika Gackowska-Lisińska
  • Arkadiusz Matras
-->

Harmonogram

30 listopada 2019 7:30 - 18:00
9 godzin Praktycznej wiedzy
7:30 - 8:45
Rejestracja
8:45 - 9:00
Rozpoczęcie Konferencji DK2019
9:00 - 11:30
Panel dyskusyjny nr 1
9:00 - 9:30
Żaneta Geltz Rola organicznej żywności w odbudowie mikrobiomu
9:30 - 10:00
dr n. med. Mirosława Gałęcka Znaczenie zespołu jelita przesiąkliwego w wybranych jednostkach chorobowych
10:00 - 10:30
prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska Żywność ekologiczna jako ważny element codziennej diety
10:30 - 11:30
Debata: Czy ingerencja człowieka w żywność ma wpływ na jego zdrowie?
11:30 - 11:50
Przerwa kawowa
11:50 - 14:00
Panel dyskusyjny nr 2
11:50 - 12:10
dr n. o zdr. Hanna Stolińska-Fiedorowicz Diety wegetariańskie w prewencji i leczeniu chorób tarczycy - wsparcie czy utrudnienie?
12:10 - 12:40
Paulina Ihnatowicz Dieta z eliminacją glutenu i laktozy dla pacjenta z Hashimoto
12:40 - 13:10
Małgorzata Słoma-Krześlak Dietoterapia w Hashimoto pod lupą evidence-based nutrition
13:10 - 14:00
Debata: Dietoterapia chorób tarczycy – czy istnieje złoty środek?
14:00 - 15:15
Przerwa obiadowa
15:15 - 16:15
Debata: Regulacja zawodu dietetyka
Główne zagadnienia, które zostaną poruszone podczas debaty: 1. Bieżące działania w kierunku regulacji zawodu dietetyka. 2. Refundacja porad dietetyka przez NFZ - czy warto o nią walczyć? 3. Dietetyk w oczach pacjenta - co możemy zrobić dla poprawy sytuacji? 4. Planowane działania Związku Zawodowego Dietetyków i Żywieniowców.
dr hab. Ewa Lange
dr n. o zdr. Wanda Baltaza
Małgorzata Słoma-Krześlak
Monika Kroenke
16:15 - 16:25
Ogłoszenie zwycięzców konkursu
16:25 - 16:40
Przerwa kawowa
16:40 - 18:00
Warsztat: Sportowiec czy pacjent - trenująca kobieta z problemami
zdrowotnymi w gabinecie dietetyka
Dowiesz się, w jaki sposób zaplanować postępowanie żywieniowe we współpracy z trenującą kobietą, która boryka się z różnymi problemami zdrowotnymi (m.in. zaburzenia miesiączkowania, choroba Hashimoto). Jak pogodzić rekomendacje zdrowotne ze wskazówkami dotyczącymi dietetyki sportowej? Co jest priorytetem? Na te i inne pytania odpowiemy podczas tego warsztatu.
Bartłomiej Pomorski
Urszula Somow
18:00
Zakończenie konferencji

Konkurs

Łączna wartość nagród sięga aż 30 000 zł Nie czekaj i sprawdź na Facebooku, jakie konkursy czekają na Ciebie na Konferencji!

Zobacz co się działo na wiosennej Konferencji!

3 rzeczy, które podobały się uczestnikom

  • “Niezwykle atrakcyjna forma przekazu merytorycznych treści – wykłady, warsztaty oraz debaty umożliwiające interakcje na linii prelegent – uczestnik." Monika Gackowska-Lisińska Gość specjalny
  • "Wprowadzenie „innej” formy, jaką jest debata, Wprowadzenie formy live dla innych uczestników, Miejsce." Radosław Smolik Uczestnik
  • "Ciekawe tematy, możliwość rozmowy z prelegentami, łatwy przekaz." Maciej Lewandowski Uczestnik
  • "Miejsce, w którym odbywała się konferencja oraz miejsce parkingowe, Ilość gratisów i produktów dodatkowych, od sponsorów, Możliwość dostępu on-line do wykładów i materiałów szkoleniowych." Justyna Bukowska Uczestnik
  • "Wiedza prelegentów, zdrowe przekąski, duża sala." Angelika Lubińska Uczestnik
  • "Organizacja konferencji, Poczęstunek na przerwach kasowych (dużo owoców, migdały i fit ciasta), Tematyka." Martyna Łojewska Uczestnik
  • "Wykładowcy, Miejsce, w którym odbyła się Konferencja, Prezenty dla uczestników" Aneta Jurek Uczestnik
  • „Po pierwsze bardzo wysoki poziom merytoryczny poparty znakomitymi prelegentami ze ścisłej „dietetycznej czołówki”, po drugie aspekt organizacyjny, po trzecie – aspekt technologiczny." Łukasz Sot Sponsor

Jak dojechać?

Uniwersytet SWPS ul. Chodakowska 19/31 03-815 Warszawa

Chcesz wiedzieć więcej?

Jeśli na stronie nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania, możesz się z nami skontaktować bezpośrednio. Wypełnij formularz kontaktowy, a nasz zespół chętnie odpowie na Twoje zapytanie.
Potrzebujesz szybko informacji? Zadzwoń! Jesteśmy do Twojej dyspozycji.
Martyna Kołowerzo Obsługa klienta
Marzena Lamont Koordynator konferencji
Armand Jabłoński Sponsorzy i obsługa tech.

Organizator

Instytut Edukacji Żywieniowej to organizacja zrzeszająca ekspertów, którzy dbają o wysoki poziom przekazywanej wiedzy.
Instytut oferuje konferencje dietetyczne i szkolenia dotyczące m.in: leczenia niedoczynności tarczycy (Hashimoto), nietolerancji glutenu, nietolerancji laktozy i wielu innych tematów ważnych w praktyce dietetyka. W ramach działania Instytutu organizowane są także serie praktycznych szkoleń on-line dla dietetyków, które prowadzone są od lat przez dyktujących tempo specjalistów z zakresu żywienia oraz medycyny!


Dołącz do nas i ucz się od najlepszych!

Wspierają nas

Sponsor strategiczny
Sponsorzy
Patroni medialni
Partnerzy