Konferencja Współczesne Wyzwania Dietetyka to pierwsza w Polsce konferencja kierowana do dietetyków i żywieniowców oferująca jednocześnie wykłady, debaty i warsztaty! Czekają na Ciebie aż 3 obszary tematyczne:
Dietetyka sportowa
Dietetyka kliniczna
Psychodietetyka
Jeśli chcesz uzyskać aktualne i rzetelne informacje potwierdzone badaniami naukowymi i doświadczeniem naszych prelegentów to nie może Cię zabraknąć na tym wydarzeniu.
Zdobądź potężną dawkę wiedzy podczas wykładów od cenionych ekspertów! Uzyskaj odpowiedzi na najbardziej nurtujące Cię pytania dzięki naszym debatom!
wykładów sponsorowanych mogących odciągnąć uwagę od kluczowych zagadnień
niezdrowych przekąsek podczas przerw kawowych
nudy i chaosu, dzięki ciekawemu programowi i dbałości o wysoką jakość wystąpień
Co będzie na konferencji?
6 wykładów opartych na rzetelnej wiedzy i najnowszych badaniach naukowych!
3 warsztaty, na których stawiamy na praktyczne wykorzystanie zdobytej wiedzy, by jeszcze lepiej pracować z pacjentami!
3 debaty ekspertów na tematy szczególnie istotne dla wszystkich dietetyków i żywieniowców!
Uzyskasz certyfikat z konferencji oraz z każdego odbytego warsztatu!
Konkursy
50 000 zł
ŁĄCZNA WARTOŚĆ NAGRÓD OD SPONSORÓW
Nie przegap okazji i weź udział w konkursach organizowanych podczas konferencji!
Prelegenci
Zapoznaj się z gronem naszych ekspertów!
Prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
Prof. Marek Naruszewicz
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
Dr Magdalena Makarewicz-Wujec
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
Mgr Zuzanna Łukaszewicz
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
Dr Anna Bartnicka
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
Mgr Mateusz Gawełczyk
Dietetyka sportowa
ZOBACZ WIĘCEJ
Mgr Anna Falisz
Dietetyka kliniczna, psychodietetyka
ZOBACZ WIĘCEJ
Mgr inż. Iwona Sajór
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
Tadeusz Sowiński
Dietetyka sportowa
ZOBACZ WIĘCEJ
Dr Damian Parol
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
Dr Izabella Bednarczyk-Bochenek
Psychodietetyka
ZOBACZ WIĘCEJ
Bartłomiej Pomorski
Dietetyka sportowa
ZOBACZ WIĘCEJ
Mgr Łukasz Jaśkiewicz
Dietetyka sportowa
ZOBACZ WIĘCEJ
Mgr Justyna Jessa
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
Julia Trawińska
Dietetyka kliniczna
ZOBACZ WIĘCEJ
GOŚCIE SPECJALNI
Anna Zientalska
Monika Gackowska-Lisińska
Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Julia Krasnodębska
Monika Kroenke
Paweł Adamkiewicz
Zbigniew Wroński
Bartosz Groffik
Harmonogram
Uniwersytet SWPS
ul. Chodakowska 19/31, Warszawa
/
13 kwietnia 2019
8:00-17:00
/
11 godzin
Praktycznej wiedzy
Wykłady / Debaty
Warsztaty
8:00
Rejestracja uczestników
9:00
Otwarcie konferencji
9:15
Czy leczenie dietetyczne wystarczy w leczeniu pacjentów z IBS?
Prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska
Dietetyka kliniczna
10:00
10:45
Dieta - nierozłączny partner terapii kardiologicznych
Prof. Marek Naruszewicz
Dietetyka kliniczna
Leczenie żywieniowe w onkologii – czy jest już codziennością?
Dr Magdalena Makarewicz-Wujec Mgr inż. Iwona Sajór
Dietetyka kliniczna
Debata
Praktyka pracy dietetyka sportowego - bilansowanie jadłospisów sportowców wyczynowych - case study
Mgr Mateusz Gawełczyk
Dietetyka sportowa
11:35
Przerwa kawowa
11:50
12:35
Od postanowienia do realizacji celu - okiem psychologa o procesie zmiany nawyków żywieniowych
Dr Izabella Bednarczyk-Bochenek
Dietetyka kliniczna
Najciekawsze trendy w dietetyce sportowej
Dr Damian Parol Mgr Bartłomiej Pomorski Mgr Mateusz Gawełczyk Mgr Łukasz Jaśkiewicz Julia Trawińska
Dietetyka kliniczna
Dietetyka sportowa
Debata
Postępowanie dietetyczne w otyłości olbrzymiej – case study
Mgr Anna Falisz
Dietetyka kliniczna
Psychodietyka
13:30
Przerwa obiadowa
14:30
14:45
15:00
Diety eliminacyjne u dzieci z autyzmem - zasadność i bezpieczeństwo
Mgr Justyna Jessa
Dietetyka kliniczna
Nutrigenomika i jej zastosowania w gabinecie dietetyka - w jakich okolicznościach uzasadnione jest skorzystanie z nowoczesnej diagnostyki
Julia Trawińska
Dietetyka kliniczna
PCOS i towarzysząca mu insulinooporność w praktyce dietetyka sportowego
Tadeusz Sowiński
Dietetyka sportowa
Dieta eliminacyjna i mikrobiota jelitowa w atopowym zapaleniu skóry (AZS) – case study.
Dr Anna Bartnicka Mgr Zuzanna Łukaszewicz
Dietetyka kliniczna
15:45
Przerwa kawowa
16:00
Regulacja zawodu dietetyka – konsekwencje i nowe możliwości
Bartosz Groffik
Julia Krasnodębska
Monika Kroenke Zbigniew Wroński Paweł Adamkiewicz
Debata
17:00
Rozstrzygnięcie konkursów i zakończenie konferencji
KONKURSY
Do startu zostało
DNI
:
GODZIN
:
MINUT
:
SEKUND
Bilety
Jak to działa?
1 Wybierz pakiet dla siebie
.......
2 Przejdź do formularza zapisu
.......
3 Dokonaj płatności
.......
4 Ciesz się swoim biletem
Transmisja on-line
Nie możesz być z nami 13 kwietnia w Warszawie? Nic straconego, mamy dla Ciebie bilet wideo!
6 wykładów głównych i 3 debaty na żywo!
Dostęp do nagrań!
Imienny e-certyfikat!
KUP BILET
299zł199 zł/netto
Oferta ważna do 12.04.2019
20+
WYBITNYCH PRELEGENTÓW I GOŚCI SPECJALNYCH!
Pospiesz się!
Zostały ostatnie miejsca!
NAJPOPULARNIEJSZY
Dostęp do nagrań z wykładów i debat po konferencji
Dostęp do 3 warsztatów opartych na case study
Dostęp do specjalnej strefy VIP w pierwszych rzędach
3 certyfikaty z uczestnictwa w warsztatach
E-certyfikat
Dostęp do 2 szkoleń IEŻ 2018 w wersji on-line (wartość 338 zł netto)
Udział w afterparty
Bon zniżkowy do wykorzystania na program Kcalmar.pro
Czy za udział w warsztatach będą dodatkowe certyfikaty?
Tak, za poszczególne warsztaty są przewidziane osobne certyfikaty z podpisem prowadzącego.
2.
Czy certyfikaty na konferencji będą w formie papierowej czy elektronicznej?
Uczestnicy konferencji, którzy przybyli osobiście otrzymają imienny, wydrukowany certyfikat.
3.
Czy można obejrzeć nagrania z wykładów po konferencji?
Nagrania z wykładów i debat zostaną przekazane uczestnikom konferencji, którzy zakupili pakiet VIP.
4.
Do kiedy można kupić bilet?
Bilety będą dostępne do momentu zapełnienia wszystkich miejsc. Aby zagwarantować sobie miejsce na konferencji lepiej nie zwlekaj i dokonaj zakupu zanim bilety zostaną wyprzedane.
5.
Do kogo kierowana jest konferencja?
Konferencja jest skierowana szczególnie do dietetyków, dietetyków klinicznych, dietetyków sportowych, psychodietetyków, doradców żywieniowych oraz studentów dietetyki i kierunków pokrewnych.
6.
Czy na konferencji będą zapewnione posiłki?
Tak, zostaną zapewnione przekąski w przerwach kawowych oraz posiłek wg zadeklarowanych preferencji (wegański, bezglutenowy, mięsny) w przerwie obiadowej.
7.
Czy wykłady będą prowadzone w języku polskim?
Tak, wszystkie wystąpienia i warsztaty będą prowadzone w języku polskim.
Chcesz wiedzieć więcej?
Jeśli na stronie nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie możesz się z nami skontaktować bezpośrednio. Napisz do nas wiadomość, a nasz zespół chętnie pomoże rozwiać Twoje wątpliwości.
Potrzebujesz szybko informacji? Zadzwoń! Jesteśmy do Twojej dyspozycji.
MARTYNA
+48 693 408 290
AGATA
+48 783 539 157
Organizator
Instytut Edukacji Żywieniowej to zespół ekspertów, którzy dbają o wysoki poziom przekazywanej wiedzy.
Instytut oferuje konferencje oraz serie praktycznych szkoleń online, które prowadzą profesjonaliści od lat dyktujący tempo w polskiej dietetyce!
Dołącz do nas i ucz się od najlepszych!
Członek Polskiego Forum Profilaktyki Chorób Układu Krążenia.
Dziekan Wydziału Farmaceutycznego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w latach 2008-2012.
Twórca i Honorowy Przewodniczący Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą. Ekspert ogólnopolskiego programu walki z cholesterolem „Proaktywnie dla serca”. Autor ponad 160 polskich i światowych publikacji oraz laureat nagród Ministra Zdrowia.
Propagator wiedzy na temat roli żywienia w profilaktyce miażdżycy i chorób układu krążenia.
Prof. dr hab. n. med. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska
Dietetyka klinicznaCzy leczenie dietetyczne wystarczy w leczeniu pacjentów z IBS?
9:15 – 10:00
Wykład
O PRELEGENCIE
Profesor Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska była wieloletnim pracownikiem naukowym w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie oraz przez 25 lat pracowała jako lekarz w Klinice Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii tego Instytutu w
Szpitalu Bródnowskim. Od 2005 roku jest pracownikiem naukowym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, gdzie na Wydziale Farmaceutycznym stworzyła i kieruje Zakładem Farmacji Klinicznej i Opieki Farmaceutycznej. Od 30 lat zajmuje się
propagowaniem zdrowego stylu życia. Jest autorką kilkudziesięciu artykułów naukowych oraz wielu książek i artykułów popularno-naukowych dotyczących wpływu żywienia na zdrowie. Jest także współtwórcą programu telewizyjnego „Wiem co jem”,
przybliżającego tematykę wartości odżywczej żywności. Profesor Kozłowska-Wojciechowska w 2015 roku zwyciężyła w 11. Edycji konkursu Popularyzator Nauki w kategorii Popularyzatorzy Indywidualni - Naukowcy, organizowanego przez serwis Nauka w
Polsce we współpracy z Ministerstwem Nauki i szkolnictwa Wyższego. W 2018 roku prof. M. Kozłowska-Wojciechowska została wybrana przez Czytelników portalu farmacja.pl w plebiscycie Osobowość 20-lecia jako nie farmaceuta, który wpłynął na obraz
polskiej farmacji.
Dietetyka klinicznaLeczenie żywieniowe w onkologii – czy jest już codziennością?
10:45 – 11:30
Wykład
O PRELEGENCIE
Adiunkt w Zakładzie Farmacji Klinicznej i Opieki Farmaceutycznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, członek zarządu Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą.
Wcześniej wieloletni pracownik Instytutu Żywności i Żywienia. Główne obszary zainteresowań to żywienie kliniczne oraz profilaktyka pierwotna i wtórna chorób układu krążenia. Od 20 lat zajmuje się edukacją zdrowotną z zakresu żywienia. Jest
autorem lub współautorem 34 prac naukowych indeksowanych w bazach PubMed MEDLINE i Scopus oraz ponad 300 publikacji popularno-naukowych.
Dietetyka klinicznaDieta eliminacyjna w atopowym zapaleniu skóry (AZS) a mikrobiota jelitowa – case study
14:30-16:00
Warsztat
O PRELEGENCIE
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu na kierunku dietetyka oraz studiów podyplomowych na kierunku psychodietetyka. Jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Na co dzień pracuje z pacjentami i
zajmuje się układaniem diety eliminacyjno – rotacyjnej w Instytucie Mikroekologii. Szczególnie bliski jest jej temat pracy z dziećmi z zaburzeniami neurorozwojowymi.
Dietetyka klinicznaDieta eliminacyjna w atopowym zapaleniu skóry (AZS) a mikrobiota jelitowa – case study
14:30-16:00
Warsztat
O PRELEGENCIE
Diagnosta laboratoryjny,
Dyrektor ds. nauki i promocji w Instytucie Mikroekologii.
Studia doktoranckie ukończyła w Klinice Zakażeń Noworodka na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Tematyka jej pracy doktorskiej dotyczyła mikrobioty przewodu pokarmowego noworodków oraz czynników na nią wpływających. Absolwentka Uniwersytetu
Medycznego im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu na kierunku analityka medyczna. Do jej głównych zainteresowań należy mikrobiota jelitowa i jej znaczenie w zdrowiu i chorobie. Posiada wieloletnie doświadczenie w aspekcie zaburzeń mikrobioty
jelitowej oraz probiotykoterapii. Jest wykładowcą na licznych konferencjach medycznych i warsztatach oraz autorką prac w czasopismach medycznych.
Dietetyka sportowaPraktyka pracy dietetyka sportowego - bilansowanie jadłospisów sportowców wyczynowych - case study
10:00 – 11:30
Warsztat
O PRELEGENCIE
Współzałożyciel Centrum Edukacji Żywieniowej i Sportu oraz Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej, wykładowca w Zakładzie Żywienia i Suplementacji Katowickiej Akademii Wychowania Fizycznego. Były zawodowy sportowiec, medalista Mistrzostw
Polski w pływaniu. W swojej praktyce współpracuje lub współpracował z wieloma sportowcami zarówno na najwyższym poziomie sportowym (Olimpijczycy, medaliści Mistrzostw Świata i Europy) jak i amatorami.
Dietetyk kliniczna, psychodietetykaPostępowanie dietetyczne w otyłości olbrzymiej – case study
12:00 – 13:30
Warsztat
O PRELEGENCIE
Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Laureatka Stypendium Rektora. Obecnie doktorantka na Oddziale Klinicznym Hematologii i Profilaktyki Chorób Nowotworowych WZP w Bytomiu. Swoją pracę doktorską poświęca żywieniu
pacjentów onkohematologicznych. Współzałożyciel Centrum Edukacji Żywieniowej i Sportu w Katowicach. Na co dzień zajmuje się pracą z pacjentami z wieloma trudnymi jednostkami chorobowymi i nierzadko skrajną otyłością. Wśród jej zainteresowań
zawodowych szczególne miejsce zajmuje praca z pacjentami ze schorzeniami przewodu pokarmowego (obecnie pisze książkę w tym temacie). Prywatnie weganka doceniająca potencjał zdrowotny diet roślinnych.
Dietetyka klinicznaLeczenie żywieniowe w onkologii – czy jest już codziennością?
10:45 – 11:30
Debata
O PRELEGENCIE
Kierownik Pracowni Prewencji i Leczenia Żywieniowego Nowotworów w Instytucie Żywności i Żywienia, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Stowarzyszenia Polska Unia Onkologii. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Doktorantka na Wydziale Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (praca doktorska: „Zmiany przedrakowe jelita grubego a masa ciała”). Wykładowca na studiach podyplomowych Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego ("Żywienie kliniczne") oraz Instytutu Żywności i Żywienia ("Poradnictwo dietetyczne - postępy w żywieniu człowieka"). Dietetyk w Ogólnopolskim Centrum Dietetyki IŻŻ. Ekspert Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. Autorka i współautorka wielu publikacji krajowych i zagranicznych z zakresu profilaktyki pierwotnej i wtórnej chorób żywieniowozależnych. Współpracuje z wieloma organizacjami zajmującymi się pomocą i edukacją pacjentów chorych na nowotwory i ich bliskich, m.in. Fundacją „Tam i z powrotem”, Fundacją Onkologiczną Osób Młodych „Alivia”; Stowarzyszeniem Pomocy Chorym Dzieciom „LIVER” i portalem onkologicznym ZwrotnikRaka.pl."
Dietetyka sportowaPCOS i towarzysząca mu insulinooporność w praktyce dietetyka sportowego
15:00 – 15:45
Wykład
O PRELEGENCIE
Dietetyk specjalizujący się w żywieniu i suplementacji w sportach szybkościowych, siłowych i sylwetkowych na poziomie amatorskim i wyczynowym. Uczestniczył w przygotowaniach olimpijskich polskiej kadry narodowej wioślarek i wioślarzy, dziś
zajmuje się m.in. planowaniem żywienia i suplementacji w dyscyplinach sylwetkowych z uwzględnieniem problematyki zdrowotnej. Autor licznych artykułów publikowanych na łamach specjalistycznej prasy dla dietetyków i trenerów, wykładowca i
szkoleniowiec, uczestnik licznych konferencji koncentrujących się tematycznie wokół fizjologii żywienia.
Dietetyka klinicznaNajciekawsze trendy w dietetyce sportowej
12:35 – 13:30
Debata
O PRELEGENCIE
Z wykształcenia dietetyk i psychodietetyk. Studiował w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej. Pod przewodnictwem prof. Artura Mamcarza obronił z wyróżnieniem pracę doktorską na Warszawskim
Uniwersytecie Medycznym. Tematem rozprawy był wpływ diety wegańskiej na wydolność biegaczy długodystansowych.
Jest współautorem rozdziałów w podręcznikach akademickich "Kardiologia sportowa w praktyce klinicznej" (PZWL, red. W. Braksator i A. Mamcarz) oraz "Medycyna stylu życia" (PZWL, red. D. Śliż i A. Mamcarz).
Damian jest również autorem licznych publikacji naukowych, popularnonaukowych i specjalistycznych dotyczących dietetyki, treningu i medycyny stylu życia oraz bloga damianparol.com.
Dietetyka sportowaNajciekawsze trendy w dietetyce sportowej
12:35 – 13:30
Debata
O PRELEGENCIE
Prezes i współzałożyciel Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej, członek organizacji Professionals in Nutrition for Exercise and Sport (PINES), zrzeszającej dietetyków sportowych z całego świata oraz członek towarzystwa The International Society of Exercise and Immunology (ISEI), organizacji skupiającej osoby zainteresowane tematyką immunologii wysiłku fizycznego. Lubi aktywność fizyczną w każdym wydaniu (przede wszystkim sporty siłowe oraz bieganie na średnich dystansach). Na co dzień zajmuje się przygotowaniem planów żywieniowych oraz suplementacyjnych dla sportowców różnych dyscyplin sportowych (współpracuje lub współpracował m.in. z zawodnikami kadry Polski w rugby, kadrą Polski windsurfingu RS:X, siatkarzami AZS Politechnika Warszawska). Lubi dzielić się swoją wiedzą jako szkoleniowiec, ale dużą radość sprawia mu także edukacja młodych sportowców, z którymi ma kontakt dzięki Fundacji Kamili Skolimowskiej.
PsychodietetykaOd postanowienia do realizacji celu - okiem psychologa o procesie zmiany nawyków żywieniowych
11:50 – 12:35
Wykład
O PRELEGENCIE
Absolwentka psychologii, którą łączy z zagadnieniami z obszaru dietetyki. W ramach programu „Psychologiczne konsekwencje kontroli procesu jedzenia” badała style jedzenia dorosłych Polaków. Warsztat badawczy doskonaliła m.in. na University of
Michigan. Związana z Uniwersytetem Warszawskim. Na studiach podyplomowych z Psychodietetyki, organizowanych przez SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny prowadzi wykłady i warsztaty podczas których uczy jak odzyskiwać kontrolę nad procesem
jedzenia oraz wprowadzać zmiany nie tylko w nawykach żywieniowych. Współpracuje z Warszawskim Uniwersytetem Medycznym prowadząc dla studentów warsztaty dotyczące komunikacji z pacjentem. Autorka szkoleń dla lekarzy i pielęgniarek
współpracujących z pacjentami chorymi na cukrzycę (m.in. w ogólnopolskim projekcie „Poprawa kontroli Glikemii” wspieranym przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne).
Dietetyka sportowaNajciekawsze trendy w dietetyce sportowej
15:00 – 15:45
Debata
O PRELEGENCIE
Doktorant w Zakładzie Biochemii w Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku. Dietetyk sportowy, łączący kwestie naukowe z praktyką. Z zamiłowania biegacz-amator trenujący biegi na 400m. Zainteresowania naukowe obejmują tematykę żywienia i kontuzji oraz szeroko pojętej suplementacji w sporcie.
Inicjator działań PTDS (Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej) w 2015 r. Współtwórca projektu Dietetyka Sportowa oraz Akademia Dietetyki Sportowej. Współpracuje z osobami na różnym stopniu zaawansowania - od rekreacji po sport zawodowy.
DietetykaDiety eliminacyjne u dzieci z autyzmem - zasadność i bezpieczeństwo
14:30 – 14:45
Wykład
O PRELEGENCIE
Dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Dietetyk kliniczny w Una Medica- Centrum Medycyny Funkcjonalnej i Stylu Życia. Członkini Rady Naukowej Fundacji Wiemy co Jemy. Doktorantka Instytutu Matki i Dziecka.
Dietetyk z doświadczeniem w dietetyce pediatrycznej, prowadzeniu pacjentów z zaburzeniami metabolicznymi, autoimmunologicznymi oraz SIBO, kobiet w ciąży, również powikłanej. W obszarze jej szczególnych zainteresowań mieści się programowanie metaboliczne płodu, wpływ diety na mikrobiotę jelit oraz powiązanie składu drobnoustrojów przewodu pokarmowego z różnymi problemami zdrowotnymi. Obecnie w Instytucie Matki i Dziecka kończy doktorat na temat bezpieczeństwa stosowania diet eliminacyjnych u dzieci z autyzmem.
Dietetyka klinicznaNutrigenomika i jej zastosowania w gabinecie dietetyka - w jakich okolicznościach uzasadnione jest skorzystanie z nowoczesnej diagnostyki
14:45 – 15:00
Wykład
O PRELEGENCIE
Prezes Fundacji Medycyny Stylu Życia. Zarządza Centrum Diagnostyki Genetycznej i Immunologicznej Genelab. Specjalizuje się w diagnostyce nutriimmunologicznej i nutrigenetycznej. Propagatorka Personalizowanej Medycyny Stylu Życia, współpracuje ściśle z ośrodkami naukowo-badawczymi w Polsce oraz we Włoszech, Austrii i USA. Założyła portal genelab.pl, który pozwala na wykonanie z każdego miejsca w Polsce unikalnych badań niezbędnych do personalizacji leczenia, odżywiania, pielęgnacji ludzkiego ciała i treningu. Założycielka portalu leczenie.org. Prawnik, doktorantka Wydziału Prawa Uniwersytetu SWPS, psychodietetyk (Uniwersytetu SWPS), recenzentka książek, autorka publikacji z zakresu nutrigenetyki, nutri-immunologii, terapii ketogenicznej.
Dietetyka sportowaRegulacja zawodu dietetyka – konsekwencje i nowe możliwości
14:45 – 15:00
Wykład
O PRELEGENCIE
Prezes Fundacji Medycyny Stylu Życia. Zarządza Centrum Diagnostyki Genetycznej i Immunologicznej Genelab. Specjalizuje się w diagnostyce nutriimmunologicznej i nutrigenetycznej. Propagatorka Personalizowanej Medycyny Stylu Życia, współpracuje ściśle z ośrodkami naukowo-badawczymi w Polsce oraz we Włoszech, Austrii i USA. Założyła portal genelab.pl, który pozwala na wykonanie z każdego miejsca w Polsce unikalnych badań niezbędnych do personalizacji leczenia, odżywiania, pielęgnacji ludzkiego ciała i treningu. Założycielka portalu leczenie.org. Prawnik, doktorantka Wydziału Prawa Uniwersytetu SWPS, psychodietetyk (Uniwersytetu SWPS), recenzentka książek, autorka publikacji z zakresu nutrigenetyki, nutri-immunologii, terapii ketogenicznej.